De kersenwijn wordt gemaakt van onze eigen kersen. De kersen worden, nadat ze geoogst zijn, in een vriescel geplaatst waar ze bewaard worden tot dat de wijnmaker tijd heeft om ze te verwerken.
Als het zover is brengen we de kersen overzee in Noord Holland naar wijngaard de Kroon van Texel. [image;19;320|NL|link;largeImage;400|nvt|stortenvandebevrorenkersen] Hier worden ze in een bak gestort waar ze een paar dagen ontdooien en dan in de pers gaan.
[image;25;320|NL|link;largeImage;400|nvt|pers]
Nadat de kersen geperst zijn wordt het gefilterd en gaat het kersensap de container in om te gisten. Bij de kersen gluhwein is dit het moment om de kruiden toe te voegen aan het sap om er karakter aan te geven. Het gistproces is een proces zonder vast gestelde tijdsduur, dit hangt o.a. af van de rijpheid en suikergehalte van de vrucht.
Als de wijn uit gerijpt is gaat het de fles in en is klaar voor consumptie.
deze kersenwijn heeft duidelijk een eigen fruitig karakter die neigt naar de smaak van Port.
Het opwarmen van de kersengluhwein heeft even tijd nodig voor de lekkerste smaak. Het is aan te bevelen om de gluhwein in een pannetje zachtjes op een laag vuur te zetten en zo in 5 tot 7 minuten (afhankelijk van de begin temperatuur van de gluhwein) op te warmen en als de damp omhoog trekt de pan van het vuur te halen en dan is de gluhwein klaar voor directe konsumtie of het in een termoskan te gieten om het op temperatuur te houden.